Bli kjent med Tobias Svendsen!

Hvem er du?

Jeg heter Tobias Svendsen, er 17 år gammel og går studiespesialiserende på Valle Hovin vgs. Jeg er 1.nestformann i Oslo Øst FpU, Norges beste ungdomsparti! Jeg er født og oppvokst på Stovner og elsker å skrive leserbrev.

Hvorfor ble du medlem?

Jeg ble medlem fordi jeg tror jeg kan bestemme bedre over mitt liv enn det staten kan. Jeg ønsket å flytte makt fra politikere og over til enkeltmennesket enten om det gjelder skatt, monopoler eller tåpelige forbud. FpU hadde den politikken som passet meg best.

Hva brenner du for?

Jeg brenner først og fremst for en verdig eldreomsorg. Situasjonen vi ser i det Arbeiderparti styrte Oslo i dag er godt eksempel på sviktende eldreomsorg. Byrådet legger ned de private sykehjemmene og de gamle blir kasteballer i systemet kun pga. en ideologisk kamp mot de private aktørene. Dette mener jeg er uverdig. Samtidig så ønsker jeg at enkeltmenneske skal få mer frihet til å kunne bestemme over sitt eget liv, jeg tror nemlig ikke staten er i stand til å ta alle avgjørelser. Jeg vil også få ned de offentlige utgiftene da vi må sikre en bærekraftig velferdsstat, nettopp fordi det kommer flere generasjoner etter oss.

Hva er det beste med FpU?

Det aller beste med FpU er at man får venner for livet, samtidig har jeg gjennom min korte tid i FpU opparbeidet meg kunnskap jeg for et år siden bare kunne drømt om. I FpU har vi folk som virkelig brenner for et bedre samfunn og samtidig støtter deg i tykt og tynt. Dette gjør at jeg hver dag våkner opp med motivasjon for å jobbe for det jeg virkelig brenner for. I FpU får jeg muligheter jeg bare kunne drømt om. Jeg har blitt tatt ut til talentprogrammet, blitt grillet på mine standpunkter og samtidig lært meg debatt-og taleferdigheter. For min del så kan det ikke bli så mye bedre.

Hvorfor bør andre melde seg inn?

Ønsker du å få venner for livet, utvikle deg som person og få innflytelse på politikken som føres? Da bør du melde deg inn i FpU. For min del har FpU forandret livet mitt

Hva gleder du deg mest til i sommer?

I sommer skal jeg en tur til Spania, det skal bli utrolig deilig! I tillegg gleder jeg meg masse til sommerleiren, det blir mitt først år jeg skal være med og er utrolig spent på hva som skjer på sommerleir.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.